رقابت سموم آفت کش و دانشمندان علم ژنتیک! به نظر شما کدام یک برنده خواهد شد؟
به گزارش پاپساینس برای اولین بار پشههایی که از نظر ژنتیکی دستکاری شدهاند، در طبیعت آزاد شدند. محققین امیدوارند بتوانند از این پشهها برای کنترل بیماریهایی استفاده کنند که سالانه جان دو میلیون انسان را میگیرد. اين دستكاري ژنتيكي شامل عقيم سازي پشه هاي نر است. بنابراین وقتی مادهها با آنها جفتگیری میکنند، دیگر خبری از تخمگذاری و تولیدمثل نخواهد بود و محققین انتظار دارند که این کاهش تعداد، کاهش انتقال بیماریهایی مانند تب استخوانشکن، تب زرد و مالاریا را به همراه داشته باشد، چون این بیماریها از طریق پشهها منتقل میشود.
بسیاری از دانشمندان و محیط دوستان معتقدند اگر این اتفاق بیافتد، ممکن است تاثیراتی بر اکوسیستم، موجودات و طبیعت داشته باشد که در حال حاضر برای ما شناخته شده نیست. اين در حاليست كه مدافعین این طرح معتقدند از آنجا که ژن عقیمی از پشههای نر به نسلهای بعدی منتقل نمیشود، در نتیجه اجرای این طرح تاثیر همیشگی نخواهد داشت. در واقع آنها معتقدند استفاده از پشههای اصلاح ژنتیکی شده برای کاهش تعداد پشهها در یک منطقه، آن هم به طور موقت، نسبت به استفاده از مواد سمی خیلی بهتر است.
هم اكنون دانشمندان سرگرم مطالعه بر روي اين پروژه هستند و بايد منتظر ماند و ديد استفاده از موجوداتی که از نظر ژنتیکی دستکاری شده باشند در مقایسه با سایر روشها، چهقدر موثر است. آيا استفاده از اين روش مي تواند موثرتر از استفاده از مواد شيميايي شود؟